Omzet Cooper stijgt iets, winst fors lager

Omzet Cooper stijgt iets, winst fors lager

In het derde kwartaal van 2018 zag Cooper Tire & Rubber zijn omzet iets stijgen. De winst viel evenwel fors terug. Dit blijkt uit het zojuist gepresenteerde kwartaalverslag.
Grondstofkosten
De omzet steeg in het derde kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 0,5 procent tot 738 miljoen dollar. De winst daalde met 12 procent tot 55,4 miljoen dollar. Als redenen voor deze daling noemt Cooper de grondstofkosten, de prijsmix en negatieve wisselkoerseffecten. Verder daalde de verkoop van banden in Amerika en daarbuiten.
Toenemen
Voor het komende kwartaal denkt Cooper dat het aantal verkochte banden in de Verenigde Staten zal toenemen. Maar in de andere delen van de wereld zal het aantal verkochte banden iets afnemen. Het bedrijf verwacht voor het gehele jaar hogere grondstofkosten (10% hoger op jaarbasis). Als compensatie zijn de prijzen inmiddels verhoogd.
Verder overweegt Cooper het stopzetten van de productie van lichte bedrijfsautobanden in het Verenigd Koninkrijk. De productie zal worden ondergebracht bij andere productielocaties van Cooper.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.