Omzet Continental daalt met 7% in Q3

Omzet Continental daalt met 7% in Q3

De omzet van Continental is in het derde kwartaal gedaald met 7 procent naar 10,3 miljard euro. De onderneming bracht zijn verlies voor rente en belastingen (ebit) terug naar 673 miljoen euro. Dat blijkt uit de gepresenteerde kwartaalcijfers.
Divisies
De divisie Automotive Technology zag de omzet met 12,3 procent afnemen naar 4,1 miljard euro, de divisie Rubber met 6,5 procent naar 4,3 miljard en de Aandrijflijndivisie met 0,9 procent naar 1,9 miljard euro.
Herstellen
Volgens Elmar Degenhart, tot eind november ceo Continental, geven de huidige ontwikkelingen allerminst aan dat de wereldwijde automobielmarkten zich snel gaan herstellen. “We bevinden ons nog steeds in het midden van een fundamentele technologische transformatie. En nu het aantal coronavirusgevallen weer toeneemt, blijven de markten onvoorspelbaar. De huidige situatie bevestigt duidelijk dat er vooral resoluut moet worden opgetreden om ons concurrentievermogen en onze levensvatbaarheid veilig te stellen.”
Het bedrijf verwacht daarom dat de herstructureringskosten toenemen in het vierde kwartaal. Dat zal ook effect hebben op het nettoresultaat. Continental geeft niet aan welk bedrag is uitgetrokken voor de reorganisatie, die eerder aangescherpt werd.  (Bron: Automotive Management)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.