Omzet Continental daalt 40%

Omzet Continental daalt 40%

Continental zag zijn omzet over het tweede kwartaal met 40 procent afnemen naar 6,62 miljard euro. Dat meldde het bedrijf in de presentatie van zijn voorlopige cijfers.
Afnemen
De divisie Automotive Technology zag de omzet met 45,6 procent afnemen naar 2,6 miljard euro, de divisie Rubber met 33 procent naar 2,9 miljard en de Aandrijflijndivisie met 41 procent naar 1,1 miljard euro. Het volledige verslag over het tweede kwartaal en eerste halfjaar wordt begin augustus verwacht.
Corona
Het bedrijf zegt dat de situatie in het verkoop van het tweede kwartaal wel substantieel verbetert, maar nog altijd te onzeker is door de coronacrisis. Het bedrijf geeft daarom nog geen outlook af voor heel 2020. Continental heeft voor 10 miljard aan liquiditeitsreserve, die voor 7,7 miljard euro bestaat uit een kredietlijn. Aan het eind van het eerste kwartaal lag de liquiditeit op 6,8 miljard euro. In mei en juni plaatste Continental obligaties met een totaal volume van meer dan 2,1 miljard euro, en breidde het zijn kredietfaciliteit bij de banken uit met 3 miljard euro.
Continental zag ook voor de coronapandemie zijn financiële positie verminderen en zette in 2019 een besparingsplan in waarbij duizenden banen verdwijnen. (Bron: Automotive Management)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.