Oldtimers vrijgesteld van apk-verplichting

Vanaf 1 januari 2021 hoeven voertuigen die ouder zijn dan 50 niet meer verplicht periodiek te worden gekeurd. Dit meldt Automotive Management.
Definitief
Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft de verplichte periodieke keuring voor oldtimers afgeschaft, aldus het persbericht. De maatregel werd eerder dit jaar al aangekondigd maar is nu definitief door het Ministerie gepubliceerd. “Oldtimers zijn vaak in handen van echte liefhebbers. Zij besteden veel aandacht aan het onderhoud van hun voertuig en gaar er relatief weinig de weg mee op”, aldus Van Nieuwenhuizen.
Vrijstellingsbrief
Eigenaren van een oldtimer van 50 jaar of ouder krijgen vanaf 1 januari 2021 een vrijstellingsbrief van de RDW. Voor historische voertuigen van voor 1 januari 1960 gold al een vrijstelling van de apk-verplichting. Vanaf 1 januari 2021 zal het niet meer gaan om de ‘geboortedatum’ van het voertuig, maar om de leeftijd van 50 jaar of ouder. De apk blijft verplicht voor oude taxi’s, ov-auto’s en ADR-voertuigen (gevaarlijke stoffen). (Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.