OBO met bandenvernieuwing op Agrotechniek Holland 2014

OBO met bandenvernieuwing op Agrotechniek Holland 2014

OBO-BANDEN_LogoOBO in Hardenberg heeft dit jaar weer deelgenomen aan Agrotechniek Holland 2014, waar men met Bandenvernieuwing een oude bekende onder de aandacht heeft gebracht.
Schoudervernieuwing
De publiekstrekker van OBO Banden was een band in de maat 1050/50R32 waarbij de techniek schoudervernieuwing is toegepast. Deze brede band wordt voornamelijk gemonteerd onder landbouw getrokken voertuigen zoals giertanks. Bij normaal gebruik slijt voornamelijk de schouderzone, maar OBO biedt een techniek die alleen dit gedeelte voorziet van een nieuwe profiel als de band gesleten is. Op deze manier is niet alleen vervanging van de gehele band uit te stellen maar hoeft zelfs de al goedkopere variant, bandenvernieuwing, niet als geheel uitgevoerd te worden en spaart men ook nog eens op materiaalkosten.
Hele loopvlak
Met een schoudervernieuwing kan de band daarna als geheel gebruikt worden en verder slijten. Als de band vervolgens over het hele loopvlak versleten is, kan OBO Banden de band alsnog in zijn geheel vernieuwen.
Agrotechniek Holland 2014 vindt tweejaarlijks plaats in Biddinghuizen en trok dit jaar ruim 55.000 bezoekers. Er waren 260 deelnemende exposanten, waaronder ook OBO Banden BV.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.