‘Nieuwe Turkse eigenaar ISH betaalt overgebleven BBS-medewerkers geen loon’
(Foto: BBS)

‘Nieuwe Turkse eigenaar ISH betaalt overgebleven BBS-medewerkers geen loon’

De 240 overgebleven medewerkers van de onlangs overgenomen velgenfabrikant BBS Automotive kregen voor de maanden mei en juni geen loon uitbetaald, zo meldt Reiffenpresse op basis van lokale berichtgeving. De nieuwe Turkse eigenaren van de ISH Group hadden vorige week een deadline staan om de lonen te betalen. Ilkem Sahin, directeur van BBS Autotechnik sprak zich erover uit.

“We weten dat veel concurrenten buiten Duitsland hopen dat BBS Deutschland zal falen en soms valse informatie hebben verspreid. Ze willen dat ISH Group de droom van BBS opgeeft.” Hij erkent dat er “enkele organisatorische uitdagingen” zijn bij de overname maar verduidelijkt in een interview met het Duitse vakblad dat de mensen die in dienst zijn niet in de steek gelaten worden. “We zullen het merk BBS, dat wij beschouwen als een van de grootste Duitse mondiale merken, nooit opgeven. We hebben een plan en we zijn vastbesloten om het uit te voeren”, aldus Sahin.

ISH

ISH Management Services, een dochteronderneming van het Turkse conglomeraat Iş Global Teknik Inşaat, nam eind vorig jaar BBS over. KSC Import, een groothandelaar in accessoires (waaronder BBS-accessoires), meldde destijds dat voornamelijk de productiefaciliteiten van de velgenfabrikant werden overgenomen. ISH is een familiebedrijf in Istanboel dat actief is in tal van sectoren, zoals landbouw en logistiek. Het bedrijf is van plan op grote schaal te investeren in het velgenbedrijf.

BBS

Eerder kwam BBS in de financiële problemen door de sterk gestegen energiekosten. Hierdoor vroeg de velgenfabrikant in september vorig jaar faillissement aan.

Het Duitse velgenbedrijf werd in 1970 opgericht en heeft twee fabrieken voor lichtmetalen wielen in Schiltach en Herbolzheim. In 2022 bedroeg de omzet zo’n 50 miljoen euro. Ook in 2007, 2011 en 2020 werd het bedrijf insolvent verklaard.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.