Nieuwe Nokian fabriek Rusland in juni van start

Nieuwe Nokian fabriek Rusland in juni van start

De nieuwe fabriek van Nokian Tyres plc in Rusland zal in juni 2012 van start gaan. Er zal dan worden gestart met twee productielijnen; in 2013-2014 zullen er nog eens twee volgen. Daarna zal de jaarlijkse capaciteit van de nieuwe fabriek ongeveer zes miljoen banden gaan bedragen. De totale jaarlijkse capaciteit van Nokian in alle Russische fabrieken samen zal dan zo’n 17 miljoen banden bedragen.
De Nokian-fabriek in het Finse stadje Nokia blijft autobanden produceren voornamelijk voor de noordelijke landen. Deze fabriek start in juli 2012 wel met een vijfdaagse voltijds productie aangezien de capaciteit van Nokian Tyres groeit. Hierdoor kan men besparen op het uitbesteden van werk en kan men met 120 minder werknemers toe.  Dit is het resultaat van een moderniseringsprogramma dat nu loopt,
Nokian Tyres benadrukt dat de orderboeken voor orderboeken voor personenautobanden goed gevuld zijn en dat de financiele basis van het bedrijf onveranderd is. Volgens het bedrijf is de basis goed om te komen tot een verbeterde omzet en winst ten opzichte van 2011.
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.