Nieuwe banden Firestone voor regionaal wegtransport
(Foto: Firestone)

Nieuwe banden Firestone voor regionaal wegtransport

Firestone heeft een nieuwe reeks banden voor regionaal wegtransport gelanceerd. Bij de ontwikkeling daarvan is voor het eerst gebruik gemaakt van de Enlinten-technologie van moederbedrijf Bridgestone.

‘De FD624 en FT524 zijn ontworpen om de werkelijke problemen in regionale operaties het hoofd te bieden en aan de verwachtingen van de hedendaagse fleets te voldoen,’ aldus Bridgestone in een persbericht.

‘Deze nieuwe reeks banden voor regionale vrachtwagens is ‘engineered’ om zowel de totale kosten van eigendom als de milieu-voetafdruk van fleet-activiteiten te reduceren, dankzij een langere levensduur en verbeterde brandstof-efficientie vergeleken met hun voorgangers.’

Volgens Firestone is de levensduur verhoogd met 20 procent, waarbij de kosten per kilometer 10 dollarcent lager uit kunnen vallen. Daarnaast is de rolweerstand tot 15 procent beter dan bij zijn voorgangers.

De nieuwe banden zijn verkrijgbaar in zes aanvullende maten. De eerste maten zijn deze maand op de markt verschenen, de rest volgt volgend jaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.