Nieuw wereldrecord VW ID.3 op Hankook winterbanden

Volkswagen heeft een wereldrecord gevestigd voor de langste aaneengesloten reis met een elektrisch voertuig in een land op de nieuwe Hankook Winter i*cept evo 3 banden. Dit meldt de bandenmaker.
ID.3 Germany Tour
Het record werd gevestigd tijdens de de ‘ID.3 Germany Tour’. De ID.3 reed meer dan 65 dagen en meer dan 28.000 kilometer door Duitsland te rijden. In september begon de reis in Oberstdorf, een van de topwintersportlocaties van Duitsland. Doel van de tour was om de lange-afstand vaardigheden van de Volkswagen ID.3 en de oplaadinfrastructuur over heel Duitsland te testen. In totaal werden 28.198 kilometer afgelegd en eindbestemming in het noorden van Sylt, het meest noordelijk gelegen eiland van het land.
Snellaadpalen
Tijdens de reis is het voertuig bij 652 snellaadpalen opgelaad en werden nieuwe wallboxen geïnstalleerd bij de diverse Volkswagen-dealers. Het voertuig was voorzien van de Winter i*cept evo 3 in de maat 215/55 R18 99V XL. “De belasting van de banden voor een elektrische voertuig zoals de sportieve VW ID.3, vooral op zijn hoogste prestatieniveau, is immens”, aldus recordhoudend chauffeur Rainer Zietlow uit. “De nieuwe Hankook winterbanden boden altijd de noodzakelijke grip tijdens de hele reis, ondanks het zeer spontane en sportieve hoge koppel, zelfs in het heersende natte en koude weer. Als gevolg hiervan hadden we steeds groot vertrouwen in de prestaties van ons voertuig.” (Foto: Hankook)

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.