Nieuw logistiek centrum voor Bohnenkamp AG

Nieuw logistiek centrum voor Bohnenkamp AG

Bohnenkamp AG in Osnabrück, het moederbedrijf van Agriband,  investeert de komende jaren aanzienlijk in de uitbreiding van de logistiek en plant een verdubbeling van de magazijncapaciteit die in 2015 moet zijn bereikt. De eerste stap is de bouw van een nieuw logistiek centrum in Osnabrück. Dit centrum kost 5 miljoen euro en moet eind oktober worden opgeleverd. In de komende jaren moet de capaciteit in etappes worden uitgebreid.
De uitbreiding zal volledig op het beschikbare bedrijfsterrein worden gerealiseerd. Nadat het nieuwe magazijn met zijn meer dan twintig laad- en lospoorten is voltooid, zal oudere magazijnruimte in etappes worden vervangen door moderne magazijnen. Daarnaast zullen er op beschikbare vrije plekken nog meer magazijnen worden gebouwd.
Om de leversnelheid ook tijdens de in januari begonnen verbouwing te bewaren, is al in de herfst van 2011 vervangende magazijnruimte gehuurd en is de voorraad daar naar toe verplaatst. “Onze klanten kunnen er op vertrouwen dat ons hoge serviceniveau onaangetast blijft“, aldus bestuursvoorzitter Cristoph Geyer.
De investeringen zijn nodig in verband met de voortdurende groei van het bedrijf. Bohnenkamp AG is groothandel en leverancier van banden voor landbouwvoertuigen en bedrijfsauto’s. In 2011 is de omzet ten opzichte van 2010 met meer dan 20 procent gestegen. Met de investeringen wil het bedrijf haar leidende positie ook in de toekomst behouden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.