Niet minder bandenwissels door Crisis

Niet minder bandenwissels door Crisis

WinterbandenDe economische crisis heeft geen invloed op het wisselen van winter- naar zomerbanden. Dit stelt Kwik-Fit op basis van haar zojuist verschenen Bandenmonitor.
Doorrijden
Algemeen werd verondersteld dat de gedaalde bandenverkopen in ons land mede te wijten zouden zijn aan het doorrijden op winterbanden in de zomer. Kwik-Fit heeft in samenwerking met JES Marketing Onderzoek een steekproef samengesteld onder 2.164 auto’s in zowel de winter als de zomer om een betrouwbaar beeld te geven van het wegdekaandeel van de verschillende bandenmerken. Hieruit blijkt dat er in de zomer minder automobilisten doorrijden op winterbanden dan vorig jaar.
Winterbanden
In de zomer van 2013 reed 5,3% door op winterbanden, terwijl dit een jaar eerder nog 5,6% was. “Wij zien dat automobilisten momenteel auto-onderhoud uitstellen””, aldus Arjan van der Meer, marketing directeur van Kwik-Fit. “Op basis hiervan zou je kunnen verwachten dat zij ook het wisselen uitstellen, maar de Kwik-Fit Bandenmonitor laat nu zien dat dit niet het geval is”,.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.