Niet elk Duits autobedrijf blij met TPMS

Niet elk Duits autobedrijf blij met TPMS

Bartec TPMS sensor nieuwVoor veel Duitse autobedrijven – merkgebonden én onafhankelijk – is het onderwerp TPMS (Tire Pressure Monitoring System) nog een onbekend fenomeen.
Bandespecialist
Dat meldt het vakblad KFZ-Betrieb op basis van een gezamenlijke peiling. 16% van de merkdealers zegt zich nog niet met TPMS bezig te houden; bij de universelen is dat 26%. 10% van de autobedrijven laat dit thema liever over aan de bandenspecialist. Andere bedrijven – bandengroothandels, wielenleveranciers, online bandenleveranciers en aanbieders van technische data – zeggen goed voorbereid te zijn op de consequenties van de invoering van TPMS.
Tijd voor bandenservice
Volgens het onderzoek vrezen de ondervraagde autobedrijven dat TPMS impact zal hebben op de tijd die nodig is voor bandenservice. Bij een merkdealer is de variantie in sensoren nu eenmaal geringer dan bij het universele kanaal.
Europese wetgeving schrijft voor dat auto’s met een typegoedkeuring van na november 2012 TPMS aan boord moeten hebben. Over een half jaar (november 2014) moeten alle nieuwe auto’s beschikken over het systeem.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.