Neeraj Kanwar: ‘Rubber Man 2014’

Neeraj Kanwar: ‘Rubber Man 2014’

Neeraj KanwanApollo topman Neeraj Kanwar is uitgeroepen tot “Rubber Man of the Year 2014”. Dit werd bekend gemaakt tijdens de zesde editie van de India Rubber Summit & Dinner 2014, georganiseerd door Rubber Asia op 21 september 2014.
Prijzen natuurlijk rubber
Tijdens deze jaarlijkse bijeenkomst werd gesproken over de rubberprijzen, die momenteel sterk zijn gedaald door overcapaciteit. Volgens analist Dr Hidde P. Smit, voormalig secretaris-generaal van de International Rubber Study Group (IRSD), zou tijdelijke stopzetting van de teelt van rubberplanten de daling van de prijzen stoppen. Hij zei dat de rubberprijzen de komende jaren anders nog verder kunnen dalen. Ook volgens Sheela Thomas, secretaris-generaal van de vereniging van natuurlijk rubberproducerende landen, kan een intensieve rubberteelt leiden tot een langjarig overvloed aan natuurlijk rubber. “Hierdoor kunnen de prijzen verder zakken.”
Rubberconsumptie
Thomas verwacht dat de consumptie van rubber kan oplopen tot 18,6 miljoen ton in 2025, terwijl de aanvoer van natuurlijk rubber kan oplopen tot 19,3 milljoen ton in 2025 en 20,2 miljoen in 2030: “Er moeten stappen genomen worden om de prijs te stabiliseren, maar ook om het inkomen van de kleine rubberboeren te laten stijgen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.