Nederlandse uitvinder bedenkt universele steek voor wielen

Nederlandse uitvinder bedenkt universele steek voor wielen

Het bedrijf Xinix Wheel Technolgy brengt het nieuwe EFS (Easy Fit System) op de markt, waarmee bedrijven in de banden- en wielenbranche geen grote voorraad lichtmetalen velgen met verschillende steken meer hoeven aan te houden. EFS is een universeel systeem waarmee dezelfde wielen geschikt kunnen worden gemaakt voor een verschillende wielsteek. Hierdoor kunnen ze worden ingezet voor 75 procent van alle personen- en bestelauto´s, aldus uitvinden en Xinix-directeur Marcel Smeding. “Per automerk moest de retailer een aparte, en dus grote voorraad wielen aanhouden vanwege de verschillend steken. Met het EFS-systeem kan hetzelfde wiel worden ingezet voor 75 procent van de automerken en is een kleine voorraad wielen toereikend. Dit betekent een forse kostenbesparing op de voorraad.”
Het Easy Fit Systeem omvat een setje ringen en bijbehorende veertjes. Deze ringen kunnen worden geplaatst in de boutgaten van een wiel. Met de bijgeleverde veren kunnen ze passend worden gemaakt. Het systeem is wereldwijd gepatenteerd en goedgekeurd door TUV, waardoor ook de productaansprakelijkheid is afgedekt. Wheel Partners in Oud-Beijerland, officieel importeur van de wielmerken TSW, CVR en Avanti, heeft inmiddels aangekondigd het systeem op te zullen nemen in haar assortiment.
De ringen zijn behandeld met een electrolytische coating en kennen een garantie van 10 jaar. Ze worden geproduceerd in Nederland. De officiële introductie heeft in november plaatsgevonden tijdens de Sema-show in Las Vegas.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.