Nankang in 2014 op Nederlandse circuits

Nankang in 2014 op Nederlandse circuits

Nankang zal begin 2014 te zien zijn op de Nederlandse circuits. Dit laat Ed van Proosdij, jarenlang verantwoordelijk geweest voor Dunlop Racing in Nederland, weten.
Semi-raceband
Begin dit jaar heeft het bandenmerk een nieuwe semi-raceband geïntroduceerd: de NS 2-R in 120 compound. In Azië wordt er op de circuits al veelvuldig mee gereden, maar nog niet in de Europese autosport. Daarom deed Van Proosdij samen met GT Raceservice van Cees Kamphorst een onderzoek naar de mogelijkheden voor Nankang op de Nederlandse circuits. In overleg met de Nankang-importeur De Klok Banden zijn er toen circuittests uitgevoerd op o.a. BMW en VW Golf.
ACNN kiest Nankang
Op grond van de goede testresultaten zal Autosport Competitie Noord Nederland (ACNN) in 2014 verschillende raceklasses exclusief op gemodificeerde Nankang semi-racebanden laten rijden, de NS 2-R 120. “Bij ACNN is een uitgangspunt dat onze rijders optimaal kunnen racen tegen een zo laag mogelijke prijs, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen”, aldus ACNN-organisator Peter Grondel. “Het bandenbudget speelt hier een belangrijke rol in.”
In 2014 gaan zowel de Ooperon BMW Cup als de PTC Cup op de Nankang bandenracen>

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.