Motorbanden Zeeland ondersteunt Motormeiden
(Foto: Motormeiden)

Motorbanden Zeeland ondersteunt Motormeiden

Motorbanden & Service Zeeland faciliteert de Zeeuwse-Motormeiden-rit. De toertocht voor vrouwen duurt twee uur en doet verschillende plaatsen langs de Zeeuwse kust aan.

De tocht vindt begint op 21 mei om 13:00 uur bij het pand van Motorbanden Zeeland in ‘s-Heer Arendskerke, waar het bedrijf een kleine masterclass over banden geeft. Hierin komen onderwerpen als profieldiepte, type banden, bandenspanning en bandenkeuze aan bod. De bandenzaak is ook officieel verkooppunt van Motormeiden-kleding. De opbrengst hiervan financiert de ritten die de Motormeiden-organisatie een keer per maand houdt bij bandenpartners. De tocht is gratis, maar uiteraard kan er een vrijwillige bijdrage worden gedaan. De organisatie verwacht dat bij deze rit vijftig vrouwen uit zowel Nederland als België mee zullen doen.

Motormeiden is vier jaar geleden opgericht en is in de tussentijd uitgegroeid tot het grootste, Nederlandse, online-platform voor vrouwen die motorrijden. “Het idee achter de ritten is om leuke contacten te leggen om ritjes te rijden, zo heb je altijd een vriendin in de buurt. Ook willen we  laten zien dat motorrijden door heel veel verschillende type vrouwen wordt gedaan. Stereotype motorvrouwen zijn namelijk al lang en breed de deur uit”, vertelt Tessa Deurloo, medeoprichter van Motormeiden, aan Bandenportaal.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.