Moody’s: Stijging brandstofprijzen gevaar voor verkoop banden

Moody’s: Stijging brandstofprijzen gevaar voor verkoop banden

De wereldwijde stijgingen van de brandstofkosten kunnen een negatieve invloed hebben op de verkoop van banden en remmen. Dit stelt kredietbeoordelaar Moody’s in een publicatie voor investeerders.
In het rapport wordt als voorbeeld Michelin genoemd, dat volgens de kredietbeoordelaar kan worden geconfronteerd met een krimp van 1,8 procent in de bandenverkopen. “We verwachten dat automobilisten in Europa zuiniger zullen gaan rijden of minder kilometers zullen maken”, aldus Rainer Neidnig, Vice President van Moody’s Corporate Finance Group en co-auteur van het rapport. “Dit zal leiden tot minder slijtage van onderdelen. Daardoor zullen we in ieder geval tijdelijk een afname zien in de vraag naar vervangingsonderdelen, zoals banden. Dit zal effect hebben op de leveranciers in de aftermarket.” Fabrikanten als Michelin, Continental en Hella zullen volgens Neidnig een dip zien, “maar zij zullen dit wel kunnen opvangen.
Op de middellange termijn kunnen de hogere brandstofkosten volgens Moody’s ook invloed hebben op de leveranciers aan autofabrikanten en leveranciers van OE producten. “Maar het effect hiervan is minder duidelijk: Automobilisten zullen wachten met de aankoop van een nieuwe auto of een kleinere auto kiezen, maar dit zal de leveranciers niet echt raken. Hogere brandstofkosten zullen waarschijnlijk de vraag naar zuinige auto’s versnellen en dat zal de ontwikkeling van brandstofbesparende technieken stimuleren.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.