Mitas neemt Tribatyre in Uden over

Mitas neemt Tribatyre in Uden over

Mitas, de Tsjechische producent van offroad banden met een hoofdvestiging in Praag, neemt per 1 januari 2012 de Nederlandse bandenimporteur Tribatyre in Uden over. Mitas meldt op haar website dat beide bedrijven hiertoe tijdens de Belgische landbouwbeurs Agribex de intentie hebben uitgesproken. De planning is om op donderdag 8 december het formele koopcontract te ondertekenen. Met deze overname wil de Tsjechische bandenproducent in Uden haar verkoopkantoor met magazijn en distributiecentrum vestigen. Doel is om zo het marktaandeel in Nederland en België te vergroten.
De overname past in het streven van Mitas om haar verkoop- en servicenetwerk binnen Europa uit te breiden. Hiervoor wil men haar locale aanwezigheid in de verschillende landen verder vergroten. Recentelijk heeft Mitas hiervoor al overnames gedaan in Frankrijk en Rusland. Naar eigen zeggen is op dit moment één van de vier tractoren en oogstmachines in Europa uitgerust met banden van Mitas. Daarnaast maakt de producent nog industrtiele en motorfiets banden.
Tribatyre:is opgericht in 1990 en importeert en verkoopt banden en wielen voor de landbouw, grondverzet en industrie. Het bedrijf werkt al sinds 2002 samen met Mitas.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.