Ministerie van I&M promoot winterbanden

Ministerie van I&M promoot winterbanden

Begin 2010 kondigde de toenmalige minister van Verkeer & Waterstaat Camiel Eurlings de komst van een winterbandencampagne aan. Zes jaar en veel inspanningen van Vaco later, heeft ‘de winterband een prominente plek op de informatiepanelen boven de snelwegen gekregen.

Informatieborden
Na een ongeval met een busje met scholieren kondigde minister Eurlings in 2010 aan dat hij een brede campagne zou uitrollen om het gebruik van winterbanden te bevorderen. “Vaco heeft destijds in gesprekken met het ministerie voorgesteld om te beginnen met de inzet van DRIPS, de informatiepanelen boven de snelwegen”, aldus branchemanager Edwin Brinksma. “Op die manier bereiken we een groot publiek, zonder hoge kosten.”

Winterbandencampagne
De laatste jaren is de samenwerking met het ministerie verbeterd, constateert Brinksma. Eén van de resultaten is de aftrap van de winterbandencampagne. Op de DRIPS boven de snelwegen lezen de passanten de tekst ‘Veilig de winter in met winterbanden! KiesdeBesteBand.nl.’ Brinksma: “Met de campagne bereiken we een miljoenenpubliek. In combinatie met onze eigen campagnes is dit zeer positief voor het bandenbewustzijn in Nederland.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.