Ministerie en brancheverenigingen starten bandencampagne

Ministerie en brancheverenigingen starten bandencampagne

Er wordt een nieuwe informatiecampagne gestart waarmee overheid, de auto- en bandenbranche, consumenten en milieuorganisaties automobilisten aanmoedigen om elke twee manden de bandenspanning van hun auto te checken en eventueel op spanning te brengen. Dit meldt Automotive Management.
Uitstoot
“Als alle auto’s met de juiste bandenspanning rondrijden, besparen we zo’n 0,4 Megaton CO2 per jaar aan uitstoot”, aldus staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Stientje Van Veldhoven. De campagne heet Geef je banden lucht en bestaat uit radiospotjes en informatie bij tankstations.
Milieu
Autorijden met banden op de juiste spanning is volgens de initiatiefnemers veiliger, zuiniger en beter voor het milieu. “Ik hoor mensen vaak zeggen: wat kan ík nou bijdragen aan een schoner Nederland?’ Nou, dit! Hou je banden op spanning. Het is simpel, zinnig en zuinig. Veilig voor jou, goed voor je portemonnee en het draagt nog bij aan het halen van onze Klimaatdoelen ook. Als alle auto’s met de juiste bandenspanning rondrijden, besparen we zo’n 0,4 Megaton CO2 per jaar aan uitstoot”, aldus staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Stientje Van Veldhoven.
Dat is vergelijkbaar met de jaarlijkse uitstoot van alle huishoudens in de gemeente Groningen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.