Minister Harbers: bij veiligheid ook naar component wegdek kijken
(Foto: Vaco)

Minister Harbers: bij veiligheid ook naar component wegdek kijken

Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat heeft een werkbezoek gebracht aan Apollo Vredestein in Enschede. De minister was uitgenodigd door branchevereniging Vaco en Apollo, naar aanleiding van het 75-jarige bestaan van de faciliteit.

De verkeersveiligheid en de rol die banden hierbij spelen, waren bij de bijeenkomst belangrijke gespreksonderwerpen. “De minister was serieus geïnteresseerd. En hij deed concrete toezeggingen waar wij heel blij mee zijn”, vertelt Vaco-branchemanager Edwin Brinksma, in een persbericht.

Vaco en het ministerie werken al langer samen, in projecten zoals ‘Kies de Beste Band’. Brinksma vroeg namens Vaco om, binnen deze samenwerking, meer aandacht te schenken aan verkeersveiligheid. Het stoort de vereniging namelijk dat binnen de APK de controle van de belastingindex en het snelheidssymbool vaak over het hoofd worden gezien. De vereniging bood hierover in 2018 al een petitie aan leden van de Tweede Kamer aan. Harbers zei in de meeting toe dat hij de RDW gaat vragen om een onderzoek naar de banden van het Nederlandse wagenpark, uit 2016, te herhalen.

Volgens de branchevereniging zou de verkeersveiligheid een extra boost krijgen als banden en wegdek optimaal op elkaar zijn afgestemd. Daarom werkt Vaco naast het bandenlabel ook aan een wegdeklabel. De vereniging en Apollo hebben samen Harbers gevraagd hoe het ministerie hier tegenover staat. “Het is zonde als er wel veel in het bandenlabel wordt geïnvesteerd, maar de component ‘wegdek’ buiten beschouwing blijft”, was het antwoord van minister Harbers.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.