Michelin schort investeringen in Hongarije op

Michelin schort investeringen in Hongarije op

Michelin heeft haar investeringen in de Hongaarse Michelin fabriek in Nyiregyhaza stopgezet vanwege de toegenomen politieke onzekerheden in dat land. Dat heeft John Young, general director van de fabriek, aangekondigd in het Hongaarse zakenmagazine Vilaggazdasag. Hij zegt de plannen voor de uitbreiding van de fabriek te hebben stopgezet vanwege de wettelijk en financiële onzekerheden in het land. Young kan nog niet zeggen wanneer de plannen voor de uitbreiding weer kunnen worden hervat.
Eerder maakte Michelin bekend dat het de capaciteit in de Hongaarse fabriek tenminste met 400 procent moest verhogen om concurrerend te kunnen blijven. Volgens Young moet de capaciteit hiervoor minimaal tussen acht en tien miljoen banden per jaar bedragen. Op dit moment ligt de capaciteit nog op maximaal twee miljoen banden per jaar.
Sinds 2005 heeft Michelin in de Hongaarse fabriek 100 miljoen euro geïnvesteerd en sinds de overname van het toengeheten Taurus Rubber zelfs 300 miljoen. Young zegt in het zakenmagazine dat de problemen spelen sinds het aantreden van Viktor Orban als president: “Eerst waren de contacten met de overheid goed, maar sinds zijn aantreden zijn de belastingwetgeving en de economische en milieuwetten erg onvoorspelbaar geworden.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.