Michelin rolt nieuwste generatie Pilot Sport en Primacy uit
(Foto: Michelin)

Michelin rolt nieuwste generatie Pilot Sport en Primacy uit

Michelin onthult zijn nieuwste generatie zomerbanden. De Pilot sport is bedoeld voor sportwagens, terwijl de Primacy ingesteld is op het maken van kilometers.

De bandenmaker stelt dat de vijfde generatie Pilot Sport gemaakt is voor een combinatie van prestaties en een langere levensduur. Dankzij ‘Dynamic Response’-technologie moet de band stuurprecisie in de bochten verbeteren. Dat gebeurt door een hybride gordellaag van aramide en nylon die om het karkas van de band ligt. Dit zorgt volgens de maker voor een optimale overdracht van stuurinstructies naar de weg. Ook moet hij goede grip en remprestaties op zowel droog als nat wegdek leveren. Hiervoor gebruikt hij zijn ‘Dual Sport Tread Design’-technologie. Dit houdt in dat het profiel aan de binnenzijde voor betere prestaties op nat wegdek zorgt en het profiel aan de buitenzijde voor droog wegdek.

De band is volgens de maker ook ontworpen om auto’s te verfraaien. Hij heeft namelijk zijwanden met een aspect dat op diepzwart fluweel lijkt. De Pilot Sport 5 is sinds 1 januari op de Europese markt verkrijgbaar in 50 afmetingen van 17 t/m 21 inch. Vanaf 1 maart is hij wereldwijd beschikbaar.

Primacy

Ook de Primacy krijgt een nieuwe generatie. De kilometervreter die bedoeld is voor suv’s en sedans moet zich vooral onderscheiden op het gebied van veiligheid. Dankzij zijn Evergrip-technologie levert hij goede prestaties bij het remmen op nat wegdek in versleten staat. Evergrip bestaat uit twee lagen rubber, die gecombineerd, het verlies aan profieldiepte compenseren en zo water beter af kunnen voeren. De Primacy is, net zoals de Pilot sport sinds 1 januari beschikbaar. Vanaf maart is hij beschikbaar in 82 afmetingen van 16 t/m 19 inch. Eind 2022 moeten dat 121 afmetingen van 16 t/m 21 inch zijn.

Michelin stelt ook dat zijn nieuwste generatie banden langer meegaan en daardoor minder impact hebben op het milieu.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.