Michelin prominent in Shell Eco-Marathon

Michelin prominent in Shell Eco-Marathon

Michelin is prominent aanwezig tijdens de Shell Eco Marathon, die dit jaar voor de 30e keer wordt georganiseerd in Ahoy Rotterdam. Meer dan 80 procent van de deelnemers rijdt op Michelin banden.
Nieuwe technologieën
Aan de Shell Eco-Marathon doen dit jaar 3.000 studenten uit heel Europa mee in 200 teams. Het team dat het verst komt met de minste hoeveeljheid energie is de winnaar.
Volgens Michelin wordt het een traditie dat de overgrote meerderheid van de teams rijdt op Michelin banden. De marathon is voor de bandenproducent dan ook een uitgelezen mogelijkheid om nieuwe technologieën te testen die de energie-efficiëntie van een voertuig verbeteren.
Energie efficientie
Speciaal voor deze Shell Eco Marathon ontwierp Michelin een speciale band die vijf keer energie efficiënter is dan de normale banden die onder een personenauto zijn gemonteerd. “Op normale auto’s met een verbrandingsmotor maken de banden 20 procent uit van het totale energieverbruik”, aldus Dominique Aimon, vicepresident bij de Michelin Group. “Energiezuinige banden helpen om het nog meer brandstof te besparen en CO2 te verminderen.”
De Shell Eco Marathon vindt plaats van donderdag 15 t/m zondag 18 mei in Ahoy, Rotterdam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.