Michelin Pilot Sport Cup 2 voor Mercedes-AMG GT R

Michelin Pilot Sport Cup 2 voor Mercedes-AMG GT R

michelin-oe-mercedes-amgSpeciaal ontwikkelde versies van de Michelin Pilot Sport Cup 2 banden zullen als original equipment worden gemonteerd op de nieuwe Mercedes-AMG GT R.

Autosport
De banden zijn toegestaan voor gebruik op de openbare weg. Ze beschikken over een geoptimaliseerd profiel met een asymmetrisch loopvlak. Het rubbercompound is ontwikkeld voor de autosport. Volgens Michelin verzekert deze combinatie een optimale balans tussen handling, grip en duurzaamheid.

Circuit
De nieuwe wegauto van AMG was voor de ingenieurs van Michelin een uitdaging om een ultra high performance band te ontwikkelen met het hoogste niveau van veiligheid in de meest uiteenlopende ween, aldus Michelin: “Maar geen compromis op levensduur, vooral bij gebruik op het circuit. De tests werden uitgevoerd door Michelin en AMG op verschillende circuits.

Naast het nieuwe compound en asymmetrisch profiel beschikt de Michelin Pilot Sport Cup 2 ook over het voor de autosport ontwikkeld ‘Track Variable Contact Pack 3.0’. Dit zorgt voor een optimale bandenspanning die ervoor zorgt dat het rubber loopvlak steeds een zelfde contact heeft met het wegdek, zowel bij rechtdoor als in de bocht.

De Mercedes AMG GT R wordt geleverd in de maten 275/35 ZR 19 (vóór) en 325/30 ZR 20 (achter).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.