Michelin opent nieuw receptiegebouw bij hoofdkantoor
(Foto: Michelin)

Michelin opent nieuw receptiegebouw bij hoofdkantoor

Michelin heeft het nieuwe receptiegebouw van zijn hoofdkantoor in Clermont-Ferrand geopend. Het compleet opnieuw ontworpen ‘Place des Carmes’ kostte in totaal twintig miljoen euro.

Het gebouw heeft een 160 meter lange gevel en ook het plein waar het aan ligt is vernieuwd. Volgens de Franse bandenmaker geeft het plein vooral aan voetgangers en milieuvriendelijk vervoer. Hiermee creëert het ‘2,5 hectare aan comfortabele publieke ruimte.’ Het design werd gedaan door de drie bedrijven Construire, Encore Heureux, en Base. Het merk vervolgt dat zowel de bouw, als het gebruik duurzaam zijn. Michelin stelt dat 85 procent van de betrokken bedrijven lokaal waren en dat bij de bouw de voorkeur is gegeven aan herbruikbare en regionale grondstoffen.

Het werk werd uitgevoerd door het stedenbouwkundig bureau ‘Plan B’ en Ingerop (infrastructuur). Daarnaast werden de volgende bedrijven ingezet: JML en Déal Hydraulique (fonteinen), Colas en Sanchez (nutsvoorzieningen en beton), Entreprise Électrique en Spie (verlichting), Eiffage Génie Civil (civiele techniek en wegenbouw), Pallandre (groen en fonteinen).

Design

De bomen die al voor het gebouw stonden zijn behouden en de waterelementen op het plein moeten de Tiretaine rivier voorstellen. “Carmes brengt de verhalen van zowel Michelin als de stad Clermont-Ferrand samen. Om een nieuw gezicht te bieden wilden we gastvrije architectuur combineren met grote openbare ruimtes. Ook de tropische kas wilden we in deze nieuwe identiteit opnemen en we hebben de voorkeur gegeven aan lokale bouwmaterialen zoals hout uit het Centraal Massief of vulkanisch gesteente uit Volvic en Mont-Dore”, stelt het team van architecten, in een persbericht.

Het gebouw beschikt niet alleen over vergaderzalen, maar ook modulaire ruimtes. Deze zijn bedoeld voor tentoonstellingen of voor de kinderen van werknemers. Verder zijn zowel het eetcafé ‘Equator’, als de winkel en tropische kas open voor het publiek. “Vandaag opent de Groep met trots haar nieuwe receptiegebouw, wat eens te meer de wortels van het bedrijf in de regio illustreert. Dit gebouw getuigt van de recente veranderingen bij Michelin: een groep die steeds meer open staat voor zijn omgeving. Die zich richt op de stad en haar inwoners”, sluit Florent Menegaux, ceo van Michelin, af.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.