Michelin ontwikkelt nieuwe band voor Formula E

Michelin ontwikkelt nieuwe band voor Formula E

Michelin heeft nieuwe banden ontwikkeld voor het 2016/2017 seizoen van de FIA Formula E kampioenschappen voor elektrisch aangedreven race-auto’s.

Straatraces
De FIA Formula E kampioenschappen zijn gestart in september 2014 en omvatten toen 11 straatraces in grote steden over de hele wereld. De elektrisch aangedreven eenzitters waren uitgerust met Michelin Pilot Sport EV banden. Deze banden worden nu vervangen door een nieuwe versie met betere prestaties.

Duurzaamheid
De Michelin Pilot Sport EV heeft een diameter van 18 inch. Deze hoeft tijdens de race niet te worden vervangen. Hierdoor heeft hij minder impact op het milieu en paste in Michelin’s beleid voor duurzaamheid. De nieuwe Formula E band heeft een verbeterde energie-efficientie en een lagere rolweerstand. Dit past volgens Michelin in het streven van de Formula E om de energie die de auto’s beschikbaar hebben beter te benutten.

De eerste vernieuwde Pilot Sport EV werd voor het eerst ingezet tijdens de eerste Formula E race van 2016/2017 op 2-3 juli in Londen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.