Michelin neemt 20% belang in ATU

Michelin neemt 20% belang in ATU

Michelin heeft een aandeel van 20% genomen in de Duitse auto-onderhoudsketen ATU (Auto Teile Unger). Hiertoe is de bandenfabrikant een samenwerking gestart met eigenaar Mobivia.
Minderheidsaandeel
Met de verwerving van het minderheidsaandeel is een bedrag gemoeid van 60 miljoen euro. In de samenwerking zullen Michelin en Mobivia hun expertise combineren voor de verdere ontwikkeling van ATU in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.
ATU is opgericht in 1985 en heeft met 577 autoservicebedrijven het grootste netwerk in Duitsland, 25 bedrijven in Oostenrijk en 6 in Zwitserland. ATU werd in december 2016 onderdeel van de Mobivia Groep dat al een aantal andere formules heeft in Europa. In totaal beschikt Mobivia nu over 2.030 vestigingen met ruim 20.000 medewerkers en is daarmee het grootste netwerk voor merkonafhankelijk onderhoud in Europa.
Autoservice
Michelin heeft in Duitsland 8.600 medewerkers in de productie verkoop en distributie van banden en daaraan gekoppelde autoservice. Door het partnerschip met Mobivia krijgt Michelin toegang tot nieuwe markten.
“In een veranderende autoindustrie hebben we gekozen voor partnership met een topspeler”, aldus Olivier Melis, Chief Operating Officer of Mobivia. “Deze samenwerking zal onze dienstverlening naar onze klanten verder versterken.`

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.