Michelin keert terug in het wielrennen

Michelin keert terug in het wielrennen

Michelin en Cofidis Solutions Crédits hebben met ingang van 2018 een overeenkomst van twee jaar getekend voor een technisch partnership. Met deze overeenkomst keert de Franse bandenfabrikant, na een afwezigheid van een aantal jaren, terug in het wielrennen.
Innovaties
Bij de start van haar 22e seizoen heeft Cofidis Solutions Crédits haar krachten versterkt en de technische uitrusting opgewaardeerd door te kiezen voor nieuwe fietsen met Michelin banden. Michelin levert banden en binnenbanden aan het team. Tevens zal de bandenfabrikant het wedstrijdprogramma benutten om innovaties te ontwikkelen die uiteindelijk toegepast zullen worden in gewone fietsbanden voor de weg. De fietsen worden voorzien van Michelin Power banden. Bij deze banden zijn veel van de meest recente technologische doorbraken toegepast die de Groep heeft ontwikkeld.
Ontwikkelingsprojecten
Het partnership stelt Michelin en Cofidis Solutions Crédits in staat om te werken aan gezamenlijke ontwikkelingsprojecten. Michelin zal met name profiteren van de vaardigheden waarover de wielrenners uit het team beschikken om de banden te testen in zeer uiteenlopende omstandigheden. Tegelijkertijd kunnen de ingenieurs van het bedrijf nauw samenwerken met de staf van Cofidis Solutions Crédits om het wielerteam geavanceerde oplossingen aan te bieden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.