Michelin investeert in Chinese start-up autodelen

Michelin investeert in Chinese start-up autodelen

Michelin heeft een belang genomen in de Chinese start-up Luli Information Technology. Dit jonge bedrijf maakt een mobiele applicatie voor autodelen.
Woon-werk verkeer
Via een mobiele applicatie biedt Luli diensten aan voor autodelen. Hiermee worden mensen aan elkaar gekoppeld om samen te rijden, met name in woon-werkverkeer. Met diut businessmodel biedt Luli Michelin de mogelijkheid te groeien in de deeleconomie. Volgens de bandenproducent ligt de strategie van de start-up in lijn met haar eigen strategie van zorg voor mens en milieu.
Duurzame mobiliteit
Volgens Jean-Claude Zhang, CEO van Luli Information Technology, maakt het partnership het nieuwe bedrijf beter zichtbaar in de deeleconomie: “Dit biedt ons marktkansen als serviceprovider voor autodelen.
Volgens Philippe Barreaud, hoofd van Michelins’ Incubator Program Office (IPO) versterkt deze investering de positie van Michelin in Azië op de markt voor duurzame mobiliteit: “Het biedt ons ookeen extra kanaal om onze producten en diensten aan te bieden aan consumenten in China.”
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.