Michelin in productie synthetisch rubber

Michelin in productie synthetisch rubber

Michelin mannetjeMichelin is een joint-venture aangegaan met het Indonesische PT Petrokimia Butadiene Indonesia (PBI) voor de productie van synthetisch rubber.
Zwaardere eisen
Met de bouw van de fabriek speelt Michelin in op de groei van de auto industrie in de opkomende markten en de steeds zwaardere eisen die worden gesteld aan de prestaties van banden op het gebied van veilgiheid, levensduur, brandstofefficiency en milieuvriendelijkheid. Door deze zwaardere eisen is ook de vraag naar synthetisch rubber toegenomen.
Met de start van de productie is een investering gemoeid van naar schatting 43 miljoen dollar. De bouw van de fabriek moet van start gaan begin 2015. De productiestart staat gepland voor begin 2017.
Joint-venture
In de joint venture heeft Michelin een aandeel van 55 procent en PBI van 45 procent. Beide bedrijven zullen hun expertise inbrengen.
PT Petrokimia Butadiene Indonesia (PBI) is de eerste first Butadieen fabriek in Indonesië en is een vestiging van  PT Chandra Asri Petrochemical Tbk, de grootste petrochemische fabriek in Indonesië.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.