Michelin Group investeert in Chinese valetparking

Michelin Group investeert in Chinese valetparking

Michelin investeert in e Dai Bo, een Chinese start-up die via een digitaal platform parking services biedt in heel China.

Autoservice
De investering van Michelin was in het kader haar incubator programma en om een sterkere positie te krijgen op het gebied van autoservice in China. In dat land is parkeren een groot probleem omdat het aantal auto’s sneller groeit dan het aantal parkeerplaatsen. E Dai Bo is al actief op de grote luchthavens maar gaat nu ook van start in de binnensteden zoals Beijing en Shanghai, waar de vraag naar parkeerplaatse erg groot is.

Parkeerplaatsen
Met de investering wil Michelin jonge bedrijven stimuleren. Ook wil men auto-onderhoudsdiensten aanbieden op parkeerplaatsen bij luchthavens en in binnensteden via het snelgroeiende Michelin TyrePlus netwerk. Hiermee krijgt e Dai Bo extra traffic en kan Michelin’s snel groeiende netwerk met 1.400 TyrePlus vestigingen verder groeien.

Volgens Philippe Barreaud, hoofd van Michelin’s Innovation Incubator organisation in Azië is er een grote behoefte aan valet parking in de Chinese steden: “We denken dat e Dai Bo een voortrekkersrol speelt in deze snel groeiende markt.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.