Michelin garandeert brandstofbesparing

Michelin garandeert brandstofbesparing

Michelin solutions lanceerde tijdens de Commercial Vehicle (CV) Show in Birmingham, die op 14 april van start ging, de Effitires, een nieuwe dienst om te komen tot brandstofbesparing.
Uitbesteden
Wagenparkbeheerders in de transportwereld kunnen hun bedrijf efficiënter beheren door de banden uit te besteden volgens de Effitires dienst, aldus Michelin: “Hiervoor wordt vooraf een contract opgesteld naar aanleiding van een uitgevoerde audit van het wagenpark en de conditie van de banden. Op grond daarvan wordt een te verwachten brandstofbesparing opgesteld op grond waarvan de transportondernemer een kilometerprijs wordt aangeboden.
Voorwaarden
Voorwaarde is dat 70% van het wagenpark wordt uitgerust met een telematicasysteem en dat de voertuigen worden voorzien van energiezuinige Michelin banden. Wanneer de contractueel overeengekomen besparingen niet worden gehaald, betaalt Michelin solutions de niet gerealiseerde besparingen naar rato terug.
Tot de Effitires dienstverlening behoort een hulpdienst bij bandenpech die 24 uur per dag beschikbaar is en binnen twee uur ter plekke is.
Effitires is volgens Michelin solutions gericht op vermindering van het brandstofverbruik. Op grond van de eerste resultaten heeft Michelin berekend dat er voor de in totaal circa 2,5 miljoen vrachtauto’s voor lange afstanden in Europa een besparing van 3.375 miljoen liter brandstof mogelijk is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.