Michelin gaat herstructureren

Michelin gaat herstructureren

Michelin mannetjeMichelin heeft een nieuw herstructureringsplan gelanceerd waarmee men haar “sterke, diepgewortelde en duurzame productiebasis in Frankrijk” wil versterken. Resultaat moet zijn dat Michelin een zeer concurrerende Europese organisatie wordt met een modern mondiaal Research & Development centrum in Clermont Ferrand.
800 miljoen euro
Het plan behelst een investering van 800 miljoen euro in Franse fabrieken en haar R&D centrum in de periode 2013 tot 2019. Speerpunt is dat Michelin haar productie in Frankrijk moderniseert door specialisatie. Hiervoor wil men de productie van aanpalende productgroepen samenvoegen in export gedreven, concurrerende productiecentra.
Truckbanden
Zo plant Michelin een productiecentrum voor truckbanden in La Roche-sur-Yon, waar de bestaande productie verdubbelt van 800.000 tot 1.6 miljoen banden per jaar in 2019. Zoals al bekend gemaakt zal de productie van truckbanden in Joué-lès-Tours stoppen en zal deze fabriek zich in afgeslankte vorm specialiseren in de productie van halffabrikaten.
Inspelend op de verwachte groei van grondverzet- en landbouwmachines investeert Michelin 145 miljoen euro in capaciteitsvergroting van de fabrieken voor landbouw en grondverzetbanden in Montceau Les Mines, Le Puy and Troyes.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.