Michelin CrossClimate nu ook voor bestelauto’s

Michelin breidt het assortiment CrossClimate banden uit naar kleine en grote bestelauto’s. Hiertoe lanceert de bandenfabrikant de Agilis CrossClimate.
Capaciteiten winterband
De Agilis CrossClimate is een zomerband met alle capaciteiten van een winterband. Hij is de eerste van een nieuwe generatie high-performance banden voor kleine en grote bestelauto’s. Ze kunnen volgens Michelin  bogen op een hoog kilometerrendement en een lage TCO (Total Cost of Ownership), veiligheid onder alle weersomstandigheden, robuustheid, en weerstand tegen beschadigingen.
Specificaties
De specificaties en blauwdruk die de bandenontwerpers van Michelin meekregen voor de Agilis CrossClimate, waren het resultaat van vijf jaar feedback van eindgebruikers uit Frankrijk, Duitsland, Turkije en Groot-Brittannië. Uit duizenden kwalitatieve interviews, uitgevoerd door het externe onderzoeksinstituut GMV, bleek dat gebruikers vooral vroegen om twee eigenschappen:
De Agilis CrossClimate heeft een 3PMSF markering. Het loopvlakprofiel, dat is geïnspireerd op de prijswinnende* CrossClimate+ personenwagenband, heeft een V-vorm die op innovatieve wijze wordt gecombineerd met hightech profielblokken. Die bevatten, bi-directionele, zelfblokkerende lamellen. Ze zorgen voor gripkanten die zich vastbijten in de sneeuw en op ijs. Daardoor heeft deze band 20% meer grip dan zijn voorganger voor het wintersegment, de Agilis Alpin.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.