Michelin brengt duurzaamheid naar Le Mans
(Foto: Shutterstock)

Michelin brengt duurzaamheid naar Le Mans

Michelin stuurt zijn ‘démonstrateur 46’-band dit jaar voor het eerst naar Le Mans. De band komt onder de waterstof-aangedreven Green GT H24-prototype te liggen, welke een paraderonde rijdt voor de start van de race.

De nieuwe band werd in juni van dit jaar op de Movin’On Sustainable Mobility Summit onthuld. De Franse bandenmaker heeft het cijfer 46 aan de naam toegevoegd, omdat dit het percentage duurzame materialen in de band is.

Het merk geeft aan dat er verschillende manieren zijn gebruikt om de band te verduurzamen. Zo is het aandeel natuurlijk rubber vergroot en is het gebruikte carbon black teruggewonnen uit afgedankte banden. Verder moeten andere duurzame materialen van biologische oorsprong of gerecyclede materialen de duurzaamheid verder versterken. Voorbeelden hiervan zijn alledaagse producten zoals sinaasappel- en citroenschillen, zonnebloemolie, harsolie en dennenhars en gerecycled schrootstaal.

De ‘démonstrateur 46’-band is volgens Michelin een voorbeeld van het duurzamheidsplan van de Groep. Hierin staat dat alle Michelin-banden tegen 2050 volledig van duurzame materialen gemaakt moeten zijn. Hierbij is ook een tussentijdse doelstelling opgenomen dat tegen 2030 veertig procent van alle gebruikte grondstoffen duurzaam moet zijn. Om zijn banden te verduurzamen past de Franse bandenproducent naar eigen zeggen eco-ontwerpprocedures toe. Dit moet ervoor zorgen dat de impact op het milieu bij de levenscyclus van banden te minimaliseren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.