Michelin beloont beste Le Mans rijder

Michelin beloont beste Le Mans rijder

Voor de 24 uur van Le Mans het komende weekend heeft Michelin een prijs van 1 miljoen euro in het leven geroepen voor de rijder die het beste scoort in het kader van Michelin Total Performance. Dit maakte Per de Vries, product marketing manager personenwagenbanden in de Benelux, bekend tijdens de ‘Michelin Total Performance Days’ op het circuit van Zolder.
Top 3
Volgens De Vries focust Michelin zich op producten die op alle vlakken goed scoren. “In het kader van het Michelin Total Performance willen we dat onze autobanden op alle kenmerken in de top van de markt zitten. We hebben dat nooit zo uitgedragen, maar gaan dit de komende tijd meer communiceren aan de buitenwereld.”
Winnaar Le Mans
De prijs voor de beste Le Mans rijder is hiervan een uitvloeisel. De Vries: “De winnaar van deze prijs scoort het beste op een aantal vlakken. Hij is niet alleen de winnaar van de wedstrijd, maar zet ook de beste rondetijd neer. Daarnaast moet hij een totale afstand van meer dan 5.410 km afleggen en daarbij minder brandstof verbruiken dan de laagste hoeveelheid tijdens de vorige race. Ook moet hij minder bandensets gebruiken dan de vorige winnaar.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.