Michelin België bestaat 100 jaar

Michelin België bestaat 100 jaar

Michelin België bestaat 100 jaar. De Société Anonyme Belge du Pneumatique Michelin werd op 20 december 1913 opgericht in Brussel.
Belgische markt
De Belgische markt heeft vanaf het begin een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Michelin. “Maar eigenlijk is Michelin al veel langer dan een eeuw verbonden met België”, aldus Michelin. “In 1899 haalde de Belg Camille Jenatzy als eerste coureur de legendarische snelheidsgrens van 100 km/uur met een elektrisch voertuig op Michelin banden: La Jamais Contente. En in 1904 kreeg België, als eerste land na Frankrijk, een eigen Michelin gids.
Michelin Belux
In 1913 werd het verkoopkantoor in Brussel geopend. Tegenwoordig is het bedrijf gevestigd in Zelik en heet het Michelin Belux. Michelin’s permanente vertegenwoordiging bij de EU is nog altijd in Brussel gevestigd. “We kijken met nostalgie en trots terug op 100 jaar Michelin in België en hopen hier nog veel mooie resultaten te boeken”, aldus Paul Perriniaux, CEO Michelin Benelux. “Het is immers de bedoeling om ook de komende eeuw onze activiteiten in België voort te zetten.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.