Michelin bandenleverancier Jaguar i-Pace eTrophy

Michelin bandenleverancier Jaguar i-Pace eTrophy

Jaguar Racing heeft Michelin als eerste partner gepresenteerd van het Jaguar IPace eTrophy, hetkampioenschap voor elektrisch aangedreven productieauto’s van Jaguar. Dit nieuwe kampioenschap gaat later dit jaar van start.
Kampioenschap
Michelin levert de banden voor alle twintig deelnemende Jaguars I-Pace. Onlangs werd bekend dat Rahal Letterman Lanigan Racing (RLL) als eerste team heeft ingeschreven voor het kampioenschap. Met de komst van Michelin als officiële bandenleverancier krijgt het kampioenschap voor elektrisch aangedreven productieauto’s wereldwijd steeds meer erkenning. De Jaguar I-Pace eTrophy races worden verreden in het programma van het FIA Formula Ekampioenschap, gedurende het gehele seizoen 2018-2019. Aan het kampioenschap nemen twintig Jaguars IPace eTrophy-raceauto’s deel.
Raceauto’s
Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) in Warwickshire (VK) bouwt de raceauto’s voor dit kampioenschap. Jaguar Racing biedt een ‘Arrive and Drive’-pakket voor twintig deelnemers, met ingang van het seizoen 2018-2019 van het FIA Formula E-kampioenschap. De raceauto’s voor de Jaguar I-Pace eTrophy zijn gebaseerd op Jaguars eerste batterij-elektrische model, de I-Pace, die later dit jaar op de markt komt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.