Meer EV-laadpunten op testbanen Continental
(foto: Continental)

Meer EV-laadpunten op testbanen Continental

Bandenfabrikant Continental zet meer laadpunten voor elektrische auto’s neer op haar testbanen in het Zweedse Arvidsjaur, Uvalde in de VS en het Duitse Jeversen bij Hannover.

Vooral bij de laatste faciliteit, die dicht bij het grootste R&D centrum van Continental ligt, is de laadinfrastructuur fors opgevoerd. Een nieuw transformatorstation daar zal genoeg energie leveren voor acht dubbele laadpunten met een gezamenlijke capaciteit van 2.000 kWh.

Op de aloude Contidrom testbaan in Jeversen werden tien jaar geleden de eerste proeven met banden voor EV’s uitgevoerd. ‘’We beleveren negen van de tien grootste fabrikanten van EV’s. We upgraden voortdurend onze laadcapaciteit zodat we steeds meer testen voor elektrische voertuigen uit kunnen voeren. Dat geldt zowel voor personenauto’s als voor elektrische vrachtwagens en bussen,’’ zegt Wolfgang Rötter, baas van de Contidrom testbaan.

De testen die Continental uitvoert, vereisen soms uren ononderbroken rijden op verschillende delen van de banen. Daarom is het essentieel dat elektrische voertuigen snel bijgeladen kunnen worden, legt de bandenfabrikant uit. Meletis Xigakis, verantwoordelijk voor alle testprogramma’s in de wereld: “Het is belangrijk om er altijd voor te zorgen dat banden speciaal zijn ontworpen voor het voertuig waar ze op gemonteerd worden.’’

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.