Maxxis T Razr band winnaar A’ Design Award 2020

Maxxis T Razr band winnaar A’ Design Award 2020

De conceptband “T Razr” van Maxxis is de winnaar van de A’ Design Award 2020. Dit meldt distributeur Reedijk Banden Import.
Rijomstandigheden
Redenen voor de eerste plaats zijn het futuristische ontwerp en de plaats die het inneemt in het evoluerende landschap van de auto-industrie. De T Razr is ontworpen om actief verschillende rijomstandigheden te detecteren en zijn contactoppervlak aan te passen zodat de tractie, de grip, het comfort en uiteindelijk de veiligheid worden verbeterd. Dankzij de elektromagnetische technologie past de band zijn hoogte-breedteverhouding aan in functie van de acceleratie, de bochten en de remwerking van het voertuig.Ventilatoren op de velg gaan ook open om de remschijven te koelen en de luchtweerstand van het wiel aan te passen voor de intuïtieve prestaties die de voertuigen van morgen nodig hebben.
G-sensor
De T Razr is ontwikkeld als resultaat van de door Maxxis ontwikkelde G-sensor technologie. De G-sensor detecteert de beweging van het voertuig en communiceert met het elektromagnetische systeem om het gedrag van de band intelligent te controleren. Verder is de band ontworpen om licht van gewicht te zijn. De wereldwijde R&D afdelingen van Maxxis zijn nu sterk betrokken bij het onderzoek voor productie op een betaalbare schaal wereldwijd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.