Maxxis Premitra HP5 blijft scoren in zomerbandentest

Maxxis Premitra HP5 blijft scoren in zomerbandentest

De Premitra HP5 van Maxxis Banden heft opnieuw gescoord in een zomerbandentest. Dit laat importeur Reedijk Banden Import BV weten.

Negen banden
In de zomerbandentest van GTÜ, ACE en ARBÖ werd de Maxxis Premitra HP5 bekroond met “Zeer aan te raden”. De Vereniging voor Technische Controle (GTÜ) heeft samen met Autoclub Europe (ACE) en de Auto, Motor en Fietsersbond van Oostenrijk (ARBÖ) een selectie van negen banden in de maat 225/45 R17 getest. De Maxxis Premitra HP5 eindigde op een gedeelde 3e plaats met een “Highly Recommended” status. In maart van dit jaar werd de Maxxis Premitra bij de Zweedse bandentest van Vi Bilägare al als beste getest.

Stabiliteit
Volgens Reedijk scoorde de Premitra HP5 vooral door de goede stabiliteit en stuurrespons op droog wegdek: “Zelfs als de grens wordt opgezocht, blijft de band goed manoeuvreerbaar.”
Ook op nat wegdek imponeert de HP5 en scoort het best op het gebied van aquaplaning. Gemeten bij een waterhoogte van negen millimeter is de Maxxis band het langst stuurbaar en controleerbaar. Daarnaast heeft de band ook de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.