Markt voor winterbanden raakt verzadigd

Markt voor winterbanden raakt verzadigd

WinterbandenVereniging Vaco verwacht dat de markt voor winterbanden niet veel meer zal groeien. Dit meldt men naar aanleiding van de start van het winterseizoen.
Stasbiel
“Concreet zien we de afgelopen jaren een stijgende lijn in de verkoop van winterbanden”, zegt Edwin Brinksma, Branchemanager bij Vaco. “Afgelopen seizoen stabiliseerde de verkoop zich op het niveau van 2009-2010. Daarmee denken we dat de markt nu wel zo’n beetje verzadigd is.
Vervangingsvraag
Momenteel rijdt één op de drie automobilisten op winterbanden. De komende weken moeten zo’n 2,7 miljoen auto’s de komende weken van winterbanden worden voorzien. Brinksma verwacht dat de markt – bij gelijkblijvend beleid van de overheid – niet verder groeit. “Maar we krijgen dit seizoen te maken met de vervangingsvraag van de winterbanden die in de piekjaren 2010 en 2011 zijn verkocht.” Toch rekent hij ook op een mogelijkheid dat automobilisten dat om economische redenen uitstellen.”
Verkeersveiligheid
Vaco voert voor het zesde jaar de campagne ‘De Bandenwisselweken’: “Het had een overheidscampagne kunnen zijn, want ook de overheid is gebaat bij een verbetering van de verkeersveiligheid. Omdat een dergelijke campagne er niet is, voelen wij het als brancheorganisatie als onze maatschappelijke plicht om de automobilist voor te lichten.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.