Markt landbouwbanden groeit fors

Markt landbouwbanden groeit fors

De globale markt voor landbouwbanden groeit naar verwachting met 13 procent tot 2020. Dit stelt marktonderzoekbureau Technavio op basis van uitgevoerd marktonderzoek.

Azië
Volgens de onderzoekers is de Azié de grootste markt voor landbouwbanden. Deze laat ook de grootste groei zien, vooral in India en China. De Europese markt staat er minder goed voor, maar verwacht wordt dat de groei op gang zal komen vanuit Oost-Europa.

Prijsdruk
Ook signaleren de onderzoekers dat bandenproducenten te maken hebben met een toenemende druk op prijzen vanwege dalende inkomsten van landbouwers. Tegelijk moeten ze wel blijven investeren in nieuwe technologieën. De oplossing komt volgens de onderzoekers door meer online te verkopen om zo kosten te besparen. Deze trend zien zij vooral in Europa en de Verenigde Staten, maar zal zich ook doorzetten in de opkomende markten.

Een belangrijke ontwikkeling voor de groei is de komst van de ‘Very high Flexion’ (VF) band, die hetzelfde gewicht met 40% lagere bandenspanning kan dragen. Deze banden hebben een langere footprint, verdrukken de ondergrond minder en zorgen voor meer opbrengst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.