Mannen zorgen beter voor banden dan vrouwen

Mannen zorgen beter voor banden dan vrouwen

Controle profieldiepteMannelijke automobilisten letten beter op de conditie van de banden dan vrouwelijke automobilisten. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek in opdracht van RMA, de Amerikaanse belangenorganisatie voor de bandenbranche.
Kennis over banden
Doel van het onderzoek was om een indruk te krijgen van de basiskennis van automobilisten over banden. Hieruit bleek dat slecht één op zes automobilisten weet dat ze elke maand de banden moeten controleren, dat de banden bij een controle koud moeten zijn en waar ze de aanbevolen bandenspanning voor hun auto kunnen vinden. Ook weet slechts één op zes automobilisten dat de bandenspanning van invloed is op de veiligheid, het brandstofverbruik en de levensduur van de banden.
Mannen en vrouwen
Verder bleken er grote verschillen tussen mannen en vrouwen en tussen jongere en oudere automobilisten. Ongeveer 20 procent van de mannelijke en 14 procent van de vrouwelijke automobilisten is zich bewust van het belang van de conditie van de banden. Ook scoren jonge automobilisten (18-39) slechter dan  oudere automobilisten (60+). Slechts 8 procent van de jongeren kent het belang van een goede controle van de bandenspanning. Bij de ouderen is dit 27 procent.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.