Man vastgezet voor illegaal dumpen van banden

Man vastgezet voor illegaal dumpen van banden

In Groot-Brittannie is een man vastgezet omdat hij illegaal meer dan een mjljoen banden heeft gedumpt. Hij heeft hiervoor een gevangenisstraf gekregen van 15 maanden. De banden werden gedumpt op verschillende plaatsen, in Essex, Norfolk, Yorkshire, Worcesterhire en Lincolnshire. In het onderzoek, dat leidde tot de vondsten  van de afvalbanden, werkten milieu-ambtenaren nauw samen met de regionale autoriteiten. Volgens de rechtbank zorgden de stapels afvalbanden voor groot brandgevaar, en daarmee ook voor waterverspilling en wateroverlast. Het ministerie van milieu wees bovendien op gevaar voor het milieu en voor de volksgezondheid.
Het Britse ministerie van milieu heeft gespecialiseerde misdaadteams die georganiseerde afvalcriminelen moet opsporen. Zij moeten een halt toeroepen aan dergelijke illegale acties en de winst uit afvalcriminaliteit, zodat afvalcriminaliteit niet loont.
Het ministerie van milieu heeft afvalbanden aangewezen als één van de meest problematische illegale afvalstromen en gaat meerdere onderzoeken uitvoeren naar deze  illegale afvalstromen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.