Nederlandse Magna waarschuwt voor tekort in OTR-segment
(Foto: Magna)

Nederlandse Magna waarschuwt voor tekort in OTR-segment

Magna Tyres waarschuwt zijn klanten voor een tekort aan OTR-banden. Het Waalwijkse bedrijf stelt dat een gebrek aan scheepscontainers, corona, overstromingen en bladziekte de grootste oorzaken zijn.

Het bedrijf laat weten zijn voorraden hoog te houden in zijn wereldwijde magazijnen. Ondanks het tekort belooft de bandenmaker op schema te blijven leveren. Daarentegen raadt Magna klanten aan om bij vervanging zo snel mogelijk een afspraak te maken en hiermee voor minder vertragingen te zorgen. De beste manier om met het rubbertekort om te gaan, is door langer OTR-banden te gebruiken. Om klanten hiermee te helpen heeft het bedrijf wat tips opgesteld.

Magna vertelt dat het weer niet te veranderen is, maar wel de manier waarop je machines bedient in datzelfde weer. Door snelheid te matigen en te remmen onder slechte weersomstandigheden is het gemakkelijker om de levensduur van grondverzetbanden te verlengen. Ook het rekening houden met zijdelingse krachten bij het bedienen van machines op grondverzetbanden kan de levensduur van de band drastisch verbeteren.

Tips

Het Waalwijkse bedrijf stelt ook dat het oppompen van een band tot de juiste druk essentieel is voor een OTR-band. Te hard oppompen maakt een band kwetsbaarder voor insnijdingen en vergroot de kans op schade bij botsingen met ruwe voorwerpen. Te weinig bandenspanning zorgt ervoor dat de bandwand vervormt en sneller verslechtert. OTR-toepassingen vereisen vaak het dragen van zware lasten. Door de band niet goed op te pompen, legt het gewicht meer druk op de band dan nodig is. Dit resulteert vaker in zwaardere slijtage, waardoor de levensduur van de band korter is.

Ook is het vaker overbelasten van voertuigen geen goed idee. Als dit te vaak gebeurt kunnen het profiel en het karkas van de band van elkaar loskomen. Magna waarschuwt dat als dit tijdens het werk gebeurt dit zelfs tot lichamelijk letsel zou kunnen leiden. De bandenmaker stelt daarentegen dat het kiezen van de juiste band de belangrijkste manier is om veilig te werken. Het merk zegt dat als OTR-banden gebruikt worden voor het doel waarvoor ze zijn ontworpen, klanten beter, sneller en efficiënter kunnen werken.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.