Magna koopt Poolse leverancier Industra
(Foto: Magna Tyres)

Magna koopt Poolse leverancier Industra

Magna Tyres neemt het Poolse Industra over. De bandenmaker uit Waalwijk geeft geen financiële details over de deal.

Industra is, volgens Magna, in Polen de grootste leverancier van speciaal-banden. Het bedrijf werkt met drie productcategorieën: industriebanden (van heftrucks tot havenmachines), banden voor grondverzetmachines en de agrarische sector. Met de uitbreiding in Centraal-Europa komt het merk tegemoet aan de behoeften van diverse klanten van het bedrijf. Het moet Magna ook in staat stellen om verder uit te breiden naar regio’s zoals de Baltische landen, de Balkan en Oost-Europese landen.

“We zijn altijd gefocust geweest op de uitbreiding van Magna Tyres Polen. Deze samenwerking versterkt onze Europese footprint en geeft ons mogelijkheden om ons klantenbestand in Oost-Europa te vergroten en te ondersteunen”, vertelt Michael de Ruijter, ceo van Magna Tyres, in een persbericht. “Ik ben erg blij dat deze transactie is afgerond”, voegt Marcin Kochaniak, ceo van Magna Tyres Polen toe. “We zijn al langere tijd op zoek naar strategische partners en kennen de aard van de markt in Europa.  Dit in acht nemende geloof ik dat de overname van Industra een schot in de roos zal zijn.”

Omzet en diensten

“Ik ken Michael de Ruijter en Marcin Kochaniak, al jaren. We kijken op dezelfde manier naar de markt. Ik weet zeker dat we door als één team te werken onze klanten een betere service en een betere productkeuze kunnen bieden. We kunnen de ervaring van Magna in Polen en in de rest van de wereld goed gebruiken. Daarnaast kan Magna van ons leren hoe ze eindgebruikers van landbouw-, industrie- en TBR-banden een nog betere service kunnen bieden. Ik denk dat onze multichannel-verkoopstrategie in Polen een inspiratie en een rolmodel gaat zijn voor andere markten in Europa en de rest van de wereld”, voegt Remigiusz Bęben, ceo van Industra, toe.

De overname toont volgens de bandenmaker aan dat zijn groei op schema ligt. Het bedrijf wil namelijk zijn omzet in 3-5 jaar verhogen naar 600 miljoen euro. De netto-omzet van Industra bedraagt bijna 10 miljoen euro.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.