Magna: nieuw kantoor en nieuwe manager voor Indiase markt
(Foto: Magna)

Magna: nieuw kantoor en nieuwe manager voor Indiase markt

Magna Tyres ziet de vraag naar OTR-banden in het Midden-Oosten, Afrika en India sterk groeien en begint daarom een uitbreiding in de Indiase stad Kolkata. Deze oostelijk gelegen stad krijgt de Waalwijkse bandenmaker zijn Pan India Office en een nieuwe country manager.

Akash Gupta is volgens het merk een ‘zeer succesvolle specialist’ op de Indiase markt. Daarnaast heeft hij meer dan tien jaar ervaring in de bandenindustrie. Gupta is met name gespecialiseerd in de mijnbouw- en OTR-segmenten en was in het verleden verbonden aan verschillende toonaangevende bandenmerken in India, maar ook in Ghana en andere Afrikaanse landen. De reden dat het Waalwijkse bedrijf een nieuw kantoor opent en Gupta aanstelt als manager is de groeiende vraag naar Magna-producten in India. Daarnaast geeft de bandenmaker ook aan signalen uit de markt zelf gekregen te hebben dat een kantoor in het Zuid-Aziatische land gewenst is.

“Onze beslissing om vanuit Kolkata te opereren is te wijten aan de nabijheid van de regio tot een grote zeehaven en mijnbouwgebied. Magna is van plan om kantoren te openen in alle grote steden in Zuid-, West- en Noord-India. Magna twijfelt er verder niet aan dat Akash de meest geschikte persoon is om ons bedrijf in India vooruit te helpen. De toekomst ziet er rooskleurig uit, aangezien India een zeer aantrekkelijke OTR-markt vertegenwoordigt. Voor het totale Indiase OTR-segment schatten wij een omzet van 2,7 miljard euro in 2023. Daarnaast maakt de bouw- en mijnbouwsector een geregistreerde groei van 5,5 cent door”, vertelt Michael de Ruijter, directeur van Magna Tyres, in een persbericht.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.