Magna introduceert twee nieuwe profielen bij Bauma
(Foto: Magna)

Magna introduceert twee nieuwe profielen bij Bauma

Magna Tyres sluit zijn beursoptredens voor 2022 af bij het Duitse Bauma. Op deze vakbeurs voor onder andere mijnbouwmachines presenteert het merk twee nieuwe mijnbouwpatronen.

De belangrijkste is de introductie van het MU30-mijnpatroon. Dit patroon is bedoeld voor ondergrondse vrachtwagens en wielladers en bevat volgens zijn maker een aantal innovatieve kenmerken. Daarom bezit de MU30 massieve nokken en een snijbestendig middenstuk om een robuust loopvlakoppervlak te garanderen. De radiale behuizing is verder versterkt tegen beschadigingen en belastbaarheid. Daarnaast zijn de zijwanden robuuster dan voorgaande modellen, wat een verhoogde schok- en slijtvastheid moet garanderen. De productie van de MU30 is al begonnen in de maten 26.5R25 en 29.5R25. Later in de maand augustus is dit profiel beschikbaar voor klanten.

Magna presenteert ook een nieuw OTR-patroon op het evenement te presenteren: de Magna MA60 articulated Dump Truck-band. De MA60 moet een unieke profielnok en groef, voor voorwaartse en zijwaartse tractie bieden. Daarnaast moet hij ook meer comfort voor de bestuurder geven. Het radiale E3/L3 loopvlak gaat volgens het bedrijf langer mee, wat voor lagere bedrijfskosten op de lange termijn moet zorgen. De compound heeft een speciale rubbersamenstelling en zorgt, in combinatie met een robuustere behuizing, voor een grotere weerstand tegen beschadiging. De MA60 komt uiteindelijk beschikbaar in de maat 800/80R29.

Beurs

Beide profielen zijn op de Bauma-beurs te zien, waar de Waalwijkse bandenmaker in hal 6 stand A6.245 staat. Deze stand is 106 m2 groot en wordt bemand door een internationaal verkoopteam. De 33e editie van de vakbeurs loopt van 24 tot en met 30 oktober in de Messe München. Het evenement vindt elke drie jaar plaats en is de grootste in zijn sector. Bij de vorige editie in 2019 kwamen daarom meer dan 620.000 bezoekers op de beurs af.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.